Genom att surfa vidare godkänner du att webbplatsen använder cookies. Jag förstår

Mäklarcity

Umedalen

Umedalen ligger cirka 5 km väster om Umeå, med bär- och svampmarker in på knutarna. De byggnader som en gång var Umedalens mentalsjukhus är idag omsorgsfullt renoverade och inhyser numera kontor, restauranger, bibliotek, vårdcentral, sporthall, livsmedelsbutiker, daghem och en skola. Det moderna Umedalen har vuxit fram med ena foten på landet och den andra i stan.

Natur och fritid

På Umedalen bor du nära naturen, med vidsträckta skogar i norr och Umeälven i söder. Det är nära till strandpromenaden, till motionsspår och till fågeltillhållet Prästsjön.

Skulpturparken på Umedalen lockar årligen tiotusentals besökare. Den invigdes år 2004 och utökas med nya verk vartannat år.

På Iksu spa kan du ladda upp eller varva ner. Här finns möjlighet till gruppträning, individuell träning och personlig träning. Här kan du även fika, prova på ljusterapi, njuta av värmen i solsimulatorn eller prova massage och olika spa-behandlingar.

Goda bussförbindelser till och från centrala Umeå, Umeå universitet och Norrlands universitetssjukhus.

Affärer och restauranger

På Umedalen finns en närbutik och på området Klockarbäcken alldeles intill finns byggvaruhus och elektronikkedjor. Äter gott gör du på den välrenommerade franska bistron. Nära köpcentrum på Klockarbäcken med byggvaruhus och elektronikkedjor.

Skolor och barnomsorg

Backenskolan (F-6), Västangårdsskolan (F-9), Waldorfskolan (F-9), Montessoriskolan (F-6), Hannaskolan (F-9). Gymnasieskolor i området är Waldorfskolan och NTI-gymnasiet. I området finns det flera förskolor.

 

Se alla bostäder till försäljning