Genom att surfa vidare godkänner du att webbplatsen använder cookies. Jag förstår

Mäklarcity

Mariehemsområdet

Mariedal och Marieberg utgör ett naturnära bostadsområde cirka 6 km från centrala Umeå. På Mariedal finns endast bostadsrätter och småhus, de flesta i två våningar, medan Marieberg består av hyreslägenheter och småhus. Nära till mataffärer och shoppingcentrum på både Mariehem och Mariedal. Här bor man granne med Gammliaskogen och Bräntberget.

Gång- och cykelavstånd till Umeå centrum, Norrlands universitetssjukhus, Umeå universitet. Även goda bussförbindelser.

Nära till både Mariehems centrum med mataffär, kiosk och pizzeria och till Ersboda handelsområde, där det bland annat finns stormarknader, systembolag, apotek och elektronik- och klädaffärer.

Mariehem ligger cirka 4 km från Umeå centrum och cirka 2 km från universitetsområdet. Här är det nära till både urbana aktiviteter och naturupplevelser. Bebyggelsen består mestadels av studentbostäder och bostads- och hyresrätter, men här finns även mindre radhus.

Natur och fritid

Mariehem ligger mellan Mariehemsängarna och Nydalaområdet. Mariehemsängarna erbjuder bland annat en fin bana för frisbee-golf, och vid Nydalaområdet finns elljusspår, fiskebryggor, äventyrslekpark och grillplatser.

Intill Nydalasjön ligger det tempererade utebadet Umelagun som erbjuder både vattenrutschkanor och uthyrning av bastuflottar. Vintertid kan du åka långfärdsskridskor och längdskidor på Nydalasjön, och pulka och slalom på Bräntberget.

Gång- och cykelavstånd till Umeå centrum, Norrlands universitetssjukhus, Umeå universitet, Umeå Östra resecentrum och Iksu, norra Europas största träningsanläggning. Även goda bussförbindelser.

På Mariehems centrum finns en välsorterad mataffär, en kiosk, pizzeria och frisör. Här finns även en ungdomsgård. Längre norrut på området hittar du hälsocentral, apotek och gym.

Skolor och barnomsorg

Språkskolan (F-6), Bräntbergsskolan (7-9), Mariehemsskolan (F-6), Mariebergsskolan (F-6). I området finns det gott om förskolor.

 

Se alla bostäder till försäljning