Genom att surfa vidare godkänner du att webbplatsen använder cookies. Jag förstår

Mäklarcity

Berghem

Berghem är en omtyckt och populär stadsdel. Här har du nära till nästan allt: universitet, Norrlands Universitetssjukhus (NUS), resecentrum, centrala stan och stora grönområden. På området finns en blandning av villor, småhus, bostadsrätter och hyreslägenhet.

Natur och fritid

Stadsliden, ett stort och populärt skogsområde med promenad- och löpspår, ligger alldeles intill. Här finns även Mariehemsängarna, som bland annat har en fin bana för frisbee-golf.

Berghem ligger även nära Gammlia, ett friluftsmuseum där du kan uppleva svensk kulturhistoria. På Gammlia finns också Västerbottens museum som samlar Svenska Skidmuseet, ett fiske- och sjöfartsmuseum och Sune Jonssons Centrum för dokumentärfotografi. Det är på Gammlia som umeborna samlas för att fira midsommar och andra högtider.

Strax väster om Berghem hittar du T3 Arena, Umeås största fotbollsstadion med plats för cirka 9000 åskådare.

Gång- och cykelavstånd till centrum. Även goda bussförbindelser. Gång- och cykelavstånd till Norrlands universitetssjukhus, Umeå universitet, Umeå Östra resecentrum och Iksu, norra Europas största träningsanläggning

Affärer och restauranger

På Berghem finns mataffär, kiosk, pizzeria, bensinstation, blomsterhandel, restaurang och pub.

Skolor och barnomsorg

Berghemsskolan (F-5). Närmaste högstadieskola finns på Mariehem, dit du tar dig med cykel på 5 minuter. Närmaste gymnasium är Fridhemsgymnasiet (tidigare Östra gymnasiet), bara 2 minuter med cykel från Berghem. Fridhemsgymnasiet är en av Umeås största gymnasieskolor.

 

Se alla bostäder till försäljning