Genom att surfa vidare godkänner du att webbplatsen använder cookies. Jag förstår

Mäklarcity

Områden i Umeå

Är du nyfiken på Umeås stadsdelar och områden? Mäklarcity har funnits i stan sedan 1992 och har god kunskap och gedigen erfarenhet om det mesta som rör Umeå. Vi brukar säga att vi har Umeås bästa lokalsinne. Här kan låta dig inspireras och lära dig mer!

Våra objekt

 

Centrum

Umeå växer, och i centrala stan ligger många vackra äldre hus bredvid moderna, nybyggda höghus. Njut av ett stort och brett utbud av butiker och gallerior, restauranger och pubar, caféer och museer. Eller ta med dig en filt och en picknickkorg och sätt dig i någon av parkerna som ligger längs Umeälven. Umeå är Europas kulturhuvudstad 2014, vilket märks genom det rika och tillgängliga kulturlivet med bland annat Gitarrmuseet, Bildmuseet, Norrlandsoperan, stadsbiblioteket och den nybyggda skateparken Sparken, mötesplatsen för Umeås unga.

Täfteå

Täfteå är en före detta fiskarby 15 kilometer öster om Umeå med lite drygt 10 00 invånare. Här bor du nära havet. En mycket barnvänlig sandstrand finns i närområdet, och här kan du även abonnera en båtplats i hamnen. På och omkring ön Rovågern finns ett populärt fritidsområde. Idrottsklubben Täfteå IK engagerar många av byns invånare i bland annat fotboll, innebandy och pingis. Varje år hålls en skidtävling, en fotbollscup och en innebandycup.

Väst på stan

Populära och expansiva Väst på stan ligger mellan E4:an i öst, Tvärån i väst och Umeälven i söder. Här finns flera byggnader som klarade sig undan den stora stadsbranden år 1888, däribland det gamla bankhuset "Smörasken", Umeås äldsta stenhus.  Bland anrika byggnader med sirliga utsmyckningar finner du flera småbutiker, fler ju närmare stadskärnan du kommer. Här finns även Nolia mäss- och konferensanläggning, Umeå stadshus, Hovrätten för Övre Norrland och löjtnant Grahns gård.